Kindvriendelijke tuinen


De kracht van een kindvriendelijke tuin is om de grootte van de tuin zoveel en optimaal mogelijk te benutten en hierbij alle hoeken te gebruiken, waarbij speelplezier makkelijk te intrigeren is maar ook in de toekomst weer makkelijk om te toveren is (zoals van trampolineplaats naar terras & van een zandbak naar een vijver).

 

In een kindvriendelijke tuin mogen natuurlijk de fruitbomen- en planten alsook een eventuele kruidenhoek niet ontbreken, want kinderen beleven veel plezier aan het plukken van eigen fruit en/of kruiden.De zintuigen van kinderen worden graag geprikkeld, dus door gebruik te maken van verschillende geuren, kleuren en originele natuurlijke speel- en waterelementen (denk hierbij bijvoorbeeld aan een gazon waar best een paardenbloem en/of madeliefjes in mogen staan, paden van boomschors, wigwam van wilgenhout, boomhut of speelhuisjes) in de tuin, ontdekken uw kinderen de tuin elke dag weer opnieuw.

 


Tegenwoordig is er weinig ruimte voor kinderen om veilig buiten op straat te spelen, dus als het enigszins in uw tuin mogelijk is, intrigeren wij graag paden waar kinderen rondjes kunnen fietsen of zich anderszins uit kunnen leven.


Wilt u weten wat de kindvriendelijke tuinmogelijkheden voor uw voor- en/of achtertuin zijn? Neem dan contact met mij op.


Telefoon: 06 - 46 03 84 49                                             E-mail: info@mark-bastiaanssen.nl